Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2009 18:36 - Здраве и храна от Библията
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
0




image

Храненето в Библията е акт с дълбок символизъм, но в този пост ще разгледам какво трябва да знаем за храната днес. Основното правило при храната трябва да е следния лозунг;


Няма лоша храна, има лоши готвачи и продукти


Заявявам, че съм го измислил аз, но не е изключено да са ме изпреварили. Та двата стълба на правилното хранене означават следното, не консумирайте храна с неизвестен произход! Трябва да сте сигурни в качеството на продукта и на приготвянето, като това е от особено значение за; готвени манджи, месото и алкохола. Но дори и на пръв поглед обикновени неща, като например инцидента с хиляди натровени с фъстъчено масло в САЩ наскоро трябва да изострят вниманието ни и да ни накарат да внимаваме с какво се тъпчем. Ако не сте сигурни в качеството на нещо не го купувайте, друго спасение няма или вярваш, че Господ ще те опази от боклуците, за които плащаш или както казва Павел, "Който е слаб във вярата яде само зеленчук", но днес и той дори не е сигурен.

Предполагам мнозина са чели или не може да не се сблъскват с купища книги за "правилното" хранене, разделно, здравословно и незнам си още какво. В метрото дори сложиха постер, в който оповестяват готварска книга, с която се лекува даже рак. Храната няма такива лечебни сили, но може да избегнем много болести като спрем да купуваме боклуци. Миналата седница мой познат го откарали с припадък в болница, той имал рязко спадане на кръвното и единственото, което направили е да го сложат да лежи, след което го пратили в къщи със съвет да пие айран със сол, съвета е правилен, но не е ясно, защо е трябвало да го влачат до болницата, след като са могли да дадат този съвет и по телефон.


Най напред кратък списък на неща който със сигурност НЕ ТРЯБВА да се консумират;

Наркотици, лекарства, цигари, захар, колбаси, алкохол освен Библейски приготвено вино, някои подправки, лошо приготвен хляб.

Първите три увреждат много неща в организма, най вече кръвоносната и нервна система, което рефлектира върху други неща. Захарта е химически активна в рафинирано състояние и не се разпознава от организма когато е отделена от носещия полизахарид. Попадайки в кръвта се вкарва на места където не трябва или се затормозяват много клетки в организма за да я неутрализират химически, което също е вредно, дори диабетици не трябва да опитват захар. Към тази забрана не се отнасят; меда, полизахаридите, сладкия сироп от царевица използван напоследък, който е също полизахарид. Химията е превзела много видове "преработка" на храни, особено месните продукти, колбаси, кайма и други производни, такива неща не трябва да се ядът, както и някой сходни химизирани храни. Освен вино, което ако не точно по откритата от мен Библейска рецепта, то поне добре откалвано и предпазено от вкисване също не трябва да се консумира никакъв алкохол, особено бира, посветил съм цял постинг за отровите които съдържа. За правилното вино ще се спомене най долу, за сега не всичко съм открил по въпроса. Силно люти подправки са растения, който изработват отрови за да се предпазят от гризачи и насекоми, за люто най вече черен пипер или зелен по добре не много лют. Американците имат по правилното разбиране по въпроса за подправките, нашето и ориенталското е неправилно. Клисавия хляб също не трябва да се купува, по долу ще изясня и него.

Преди да започна със благословените храни няколко думи за често срещаните заблуди и измами с диети и здравословно хранене. Един от най големите заговори на "джънк-сайентс"-а, е атака на изкуствените подсладители и зверска промоция на захарта, това не са само нечестни бизнес кампании. Това е сатанински план да се изкриви правото за да се промоцира злото, захарта води до пристрастяване и принуждава хората да изпадат в зависимост като наркомани. Не са вредни също така и газираните напитки, пърженото, освен ако е прекалено мазно, важи правилото за качествени продукти и приготвяне. Но пък за сметка на това много "екзотични" храни или не са никакви храни или са опасни. Промоцията на зеленчуците като полезни е само частична истина, истината е, че те се състоят само от вода и целулоза и просто не могат да се развалят заплашително, за разлика от другите храни, които са опасни.


Ето и кратък списък с неща които са полезни и който трябва да се консумират редовно за да се поддържа здравето;

1. Сол. срещу солта също се води демонична пропаганда най вече от лекари. Сол трябва да се яде в по голямо количество от необходимото, организма няма проблем да я изхвърли, за това ни се допива вода. Така се създава сигурност за всеки процес на обмяна на веществата в клетките. При недостига и се стига до натрупване на сол като запас в клетките. Много от лекарствата съдържат соли, които заместват обикновената сол, но както се досещате са с по различна цена, главната причина за да се борят лекарите с готварската сол. Аз познавам лекари, врачки и всякакви лечители, никой от тях не взима лекарства или не си прави на себе си магии освен пред хората с рекламна цел.

2. Хляб, за хляба съм обяснявал в няколко постинга защо е полезен, освен че е символ на Словото Божие и яденето му е израз на вярата, хляба който е качествено приготвен е с лечебни свойства. Много пишман теолози например твърдят, че маята е символ на греха в НЗ, но не е така, маята символизира живота, който се развива в самото Слово. Хляб без мая евреите ядяха осем дена в годината. Не зная точния метод на действие, но именно образувания глутен в изпечения хляб е най полезен за организма. Съвременния хляб обаче не е това каквото би трябвало да бъде, но като се замисля има голяма вероятност днес в епохата на НЗ хляба да бъде успешно заменян и от други заместители, но все пак той си остава основата, на която трябва се основава здравословното хранене, ако е приготвен правилно разбира се. Хляба когато е качествен е много по полезен от зеленчуците, съдържа най необходимото и най полезно.

3. Вино, ето вече нещо, което не може да се замести с друго. Виното символизира изкуплението и очистването и много други неща. Днес за съжаление не се среща технология за производство на вино по Библейския метод. Особено у нас се ръчка само вода, спирт, захар и химия и някакви мизерни чепки от болнави и подивели лози, пълна скръб. Допълнителен е проблема на некачественото откалване, за което свидетелства горчивия вкус, ако е кисело значи е прекипяло, ферментацията е прекалена и се образуват прекомерни киселини. Днешното вино символизира двете крайности на вярата днес, една част от вярващите "не са откаляни" умрелите микроорганизми символи на "греха" не са отделени при ферментацията и са довели до горчивина в живота на хората. Другата част са прекипели, правилно вярват но са себецентрични и вярата е довела живота им е изяден и "прокиснал".

Съжалявам за рекламата, но аз намерих все пак компромисен вариант на Библейския аналог на вино, в една от веригите за евтини храни в София се предлагат италиански и сицилиански вина, които не са много скъпи, но са най добре откалваните. Днес прекипяването може добре да с е контролира чрез химия, но откалването е проблем за всички други, които съм опитал, особено за родните боклуци.

Краен извод и заключение, търсете сол, печете си сами хляб и си мачкайте сами грозде за вино, само така може да се постигне здравословно хранене според Библията.



Тагове:   здраве,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3655262
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив