Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 22:02 - Убиването с камъни
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 909 Коментари: 0 Гласове:
0



Убиването с камъни

 

Убиването с камъни не съществува в Истинската Библия, а само в калпавите преводи и тълкувания. По-долу има кратко споменаване за други измами в човешки обреди, но каменния екшън е най-абсурдния.

 

На няколко места в сегашните преводи може да се срещне екстремния екшън описващ човек, предполагаемо грешен да бъде убиван с камъни от праведните си съселяни. Апогеят на тази глупост е разбира се в Йоан 8, където прелюбодейка е заведена в самия Храм, за да бъде изкушен христос. Днес никой не осмисля абсурдността на тази простотия, грешници да се водят в Храма за трепане, но така или иначе днешното поколение е способно и на още по-големи абсурди. Случаят в Йоан 8 се ползва като критика на лицемерието и жестокостта, но всъщност тази измислица само затвърждава идеята, че жестоката практика наистина е съществувала по и след времето на Христос. Което естествено не е вярно. На планетата на потомците на Сит са загинали насилствено само 121 човека, всичките мъже и от тях 103-ма са филистимци убити от Самсон. Истината за екшъна "убиване с камъни" е, че в миналото, когато е започвала нашата цивилизация нежеланите членове на общността са били замеряни с камъни, за да се сравнят с кучета или грабливи птици и да се прогонят като животни, но не и да се убият по такъв жесток начин. Идеята да се стигне по-далече от прогонване от общността всъщност идва от "Възраждането", когато се създава абсолютна власт и общността трябва да бъде лишена от правото сама да контролира проблемните си членове.

 

Други извращения на практики в Библията

 

Обрязването например не е "отрязване" на парче кожа, а само срез от горе, така че да се покрие напълно края на плътта с кожата и да няма характерната сгъвка на кожата. Такъв срез може да зарасне напълно естествено.

 

Водното кръщение е символ за преминаването на потомците на Кайн от ледената повърхност на океана към живот на сушата, това знак за свършване на времето на отделянето на Кайн от Божието лице. Идеята за духовно пречистване е наивна, а практиката това да започне по времето на живота на Христос е безсмислена.

 

Обредът с хляб и вино, за който се смята, че е правен от Христос и апостолите е също започнат като символизъм за Словото и Изкуплението, което хората трябва да приемат. На планетата на Сит над 80% от храната е била хляб и вино, обявяването на това естествено дело за обред губи смисъл. Единствената вярна част е, че са ядели безквасен хляб за 7 дена, седмицата на безквастниците.

 

Миене на краката, измислица, с която се впечатляват хората за лицемерно правене на кариера, на Христос и потомците на Сит такива глупости не са им необходими.

 

New testanent, old testament



Тагове:   old testament,   new testanent,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3652136
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив