Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 20:11 - Доуточняване за огъня в Содом
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
3



 Доуточняване за огъня в Содом

 

В преден пост „Содомския огън” го бях определил като явление на възнесение на тримата сина на Ной, Сим, Хам и Яфет в деня на петдесетница след раждането на Исаак. Едва сега след определянето на имената в текста разбирам, че не само те тримата, но потомствената линия на първородните на Сит, дори до Лот са се качили на планината Синай, за да получат възнесението на петдесетница, както Христос след възкресението си. Те са били общо 13 човека, но най-малкия Лот е бил върнат обратно, не само поради лошото число 13, но и поради специфичната си функция като прародител на Рут и Офра, Мария Магдалина и Мария майката на Христос. От уточнението на имената следва, че думата „лот”, всъщност не е име и той трябва да мине в графа 9 от предния постинг към анонимните чужденци. Думата съвпада със сигурност с английската фраза “A lot of. . . “, Твърде много, на планината е трябвало да има само 12 души и сина на Харан, най-малкия е бил в повече. В текста е записано, че ангела е казал на Лот да бяга на планината, всъщност е било обратното, изгонили са го.

За това възнесение и прехвърляне във времето има връзка само със Христос, на когото Исаак е преобраз, каква обаче е била точната функция на тези 12 патриарха не мога да установя в момента. Вероятно тези 12 са образ на апостолите от Евангелията.

 

Друго име, което трябва да се премахне е това на Ваалам Веоров, това е нарицателно за човека, но не и неговото име, Той наистина тръгва да се присъединява към избрания народ, както открих по-рано, но е върнат по пътяот Ангел. След него, по подобен начин Авесалом е върнат да не преследва Давид, така и неназования човека отговарящ за дървата за пасхалното агне е бил подплашен да избяга, за да може Иесус да му вземе магарето и да стане заместителната жертва.

 

Time, old testament, genealogy



Тагове:   Time,   old testament,   genealogy,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3652662
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив