Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2011 16:47 - Страната Мордор и кулата Барад-дур
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 05.12.2011 14:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Страната Мордор и кулата Барад-дур

 image

 

Tower Barad-dыr, кулата на Саурон в Мордор е образ на часовата кула в университета на Бимингам. Окото без клепач е часовника, Толкин явно е имал джобен часовник с капаче, след войната са започнали да се разпространяват часовници за ръка без капак, което е послужило за гадния образ на окото на Саурон. Името Barad-dыr означава barricaded door, оркското име или прякора на студентите е Lugbъrz, значи дългия бодил Lug bur.

Mount Doom е образ на самите сгради на университета на Бимингам, които имат куполи dome, но са построени от сатанинските организации на Карнеги, Рокфелер и местните им подмазвачи.

Gorgoroth не е ясно какво точно значи, но Gorgo rothen на немски значи червената горгона, явно се указват ужасните езически заблуди там и червените тухли на фасадата на The University of Birmingham.

Mordor е съкращение на фразата more dollars, с това се указват огромните за времето сuми завъртяни през този новоизлюпен университет, главно от държавни фондове.

 

 history, Tolkien, 
https://lh5.googleusercontent.com/-p0tcTqQLOWk/Tto-gkqD6JI/AAAAAAAAHBo/4XuYab0Eblg/s912/Clock%2BTower%2BBirmingham%2BUniversity.jpg




Тагове:   history,   tolkien,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3654232
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив