Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 01:27 - Спътниците на газовите гиганти и символизмът им в Закона
Автор: bogoizbrania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 545 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Спътниците на газовите гиганти и символизмът им в Закона


Символизъм свързан със Закона за спътниците се отнася до тези от планета номер 6 до 10.

Церера и множеството астероиди е белег за следата оставяна от убийството, шестата заповед е не убивай и не се възползвай от това. Винаги има следа и последствия от убийството.

Четирите спътника на Юпитер символ на заповедта не пожелавай зло символизират състояния или лица на злото. Йо и нейните вулкани показва отмъстителност. Европа с ледовете по повърхността е образ за отхвърлянето, линиите по повърхността на Ганимед дават връзка на злото с някакъв сблъсък, а многото кратери на Калисто свързват злото с ударите по противника.

Пръстените на Сатурн показват принципа за връзка на материята с личността, кражбата нарушава не само принципа, но и води до отделяне на престъпника от света на материята. Големият спътник Титан има органични съединения по повърхността, прилича на земята, речни корита, облаци и мъгли, дори следи от водно — амониеви вулкани. Този спътник е като противоположност за третата планета Венера, където има подобни вещества, но е много горещо. Така се показва, не само сътворението на материята, но и нейната функция да бъде притежавана и управлявана от Господ.

Уран е образ на заповедта не създавай нечестив съюз и не прелюбодействай, двойките подобни спътници показват как се създава живота от съюз на двойки.

Нептун е образ на заповедта не лъжи, противоположно въртящият му се спътник Тритон дава образ на действието на измамата, противно на всичко добро. Другите спътници Протеус и Нереида са достатъчно големи, но с неправилна форма, също образ на лъжата, истината винаги е в правилата форма. Системата на Плутон може да даде и последния образ на неистината. Това би трябвало да са спътници на Нептун, но са изгубени и това показва заблудата, отделяне от правилното място и блуждаене извън еклиптиката са образи на заблуда като вид лъжа.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3653850
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив