Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2008 21:42 - Проблема на истинското време
Автор: bogoizbrania Категория: Технологии   
Прочетен: 918 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.11.2008 03:33


image

Когато започнах да чета за точността на атомните, тоест цезиевите часовници ме заля идеалистична пропаганда като от близкото минало за непогрешимостта на цезия и неговите трептения или електромагнитни излъчвания (смущаваща фраза, друг път ще обясня защо), или още по безсмисленото "преминаване на електрони от едно ниво в друго!". Самото звучене на нищо не значещите фрази ме накараха в захлас да погледна на днешната наука, като дело на извънземни дошли от бъдещето. Въпреки упоритите ми и старателни опити не намерих отговор на главния си въпрос.

А как се получава химически чиста среда за да могат астрономическите цифри за точност да са повече от теория и часовника да е реално точен, а не само теоретически?

Всеки който отбира от химия знае за какво говоря, няма перфектна химическа среда и следователно цезия не е толкова идеално и безпогрешно благо за нашата наука. Липсата на информация по въпроса е повече от смущаваща, защото тези часовници се ползват за космически измервания. Тоест, този часовник е главната причина да се твърди, че движението на планетите не е според законите на Нютон. Виждаме някакъв имагинерен фактор за разклащане на небесния порядък не само на природата, но и на вярата. Естествено повечето вярващи ще намерят някакви фактори и в природата и в теологията и къде ли не, но май само аз ще поставя въпроса за това от къде на къде някакви мърлячи ще ме заливат с теория без никакви доказателства? Както виждаме мръсотията е проблем и на времето, което значи, че часовника, както и нашите изследвания не могат да са фактор на голяма, а само на теоретична и приблизителна точност. Естествено за почти всички наблюдения и дела в нашия свят този часовник е приемливо точен, въпреки че данните, които се публикуват са далече от реалността.

Има една област където смотаните методи на астрономите имат значение и то не за природата, а повече за вярата, именно според такива часовници излиза че орбитите на планетите се движат с отклонения от Нютоновите постулати.

Могат да се приведат много примери на реалната несигурност на такива часовници за много голяма точност, един от тях е GPS сателитите, в които има по три часовника, както ни увериха от "Дискавъри". Едва ли точно те са причина за отклоненията от точността на показанието на системата, която има и много други пречки. Те са по три, не защото се чупят лесно, а защото е по удобно да се сверяват един друг :-), компютъра им научава номерата и приема данни според алгоритъм на техния "характер", не им "вярва" безпрекословно.

Все пак целта на постинга е да се постулира, да го наречем "Детерминизъм на bogoizbrania".

Дели се на две точки;

1. Нищо създадено от човек не е въобще близо да теорията

2. Всичко в което се намесва химията е теоретично много по близо до кремвришите

Изводи и лозунги;

Точното сверяване на тези "идеални" часовници става като в доброто старо време според слънцето :-)))).

Идеите за колебания в траекториите на планетите и позициите на звездите е ерес и бюрократическа нечистоплътност.

Атомния часовник е едно от основните прозрения на учените на 20-ти век, че гениалните открития нямат нужда от държавни пари, което е единственната цел на днешния човек.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bogoizbrania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3654435
Постинги: 2411
Коментари: 813
Гласове: 3779
Архив